Zorg voor Recht is de advies en trainingspraktijk van mr. Mirthe Maessen. Zij studeerde in 2001 af aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht. In het laatste jaar van haar studie was ze werkzaam als bestuursassistent bij de wethouder economie en stadsontwikkeling van de gemeente Roermond. Vervolgens was ze werkzaam als directiesecretaris bij de Kamer van Koophandel Noord- en Midden Limburg.
Eind 2004 kwam de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg en was ze werkzaam als staffunctionaris zorg & kwaliteit bij GGZ-centrum Westfriesland. Na de fusie in 2009 tussen GGZ-centrum Westfriesland en GGZ Noord-Holland-Noord werd ze adviseur juridische zaken en kwaliteit. Het doel van GGZ Noord-Holland-Noord is het voorkomen en behandelen van ernstig psychische problemen en psychiatrische stoornissen bij kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen. Onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord is tevens forensische psychiatrie in de vorm van een Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA).
In 2010 rondde ze haar specialisatie gezondheidsrecht af aan de Universiteit van Amsterdam met een scriptie over de Wet Verplichte GGZ getiteld ‘De commissie en de besluitvorming tot verplichte zorg, kan het beter?’ Een analyse van de commissie en de procedure tot het verlenen van een zorgmachtiging zoals opgenomen in het wetsvoorstel verplichte GGZ in rechtsvergelijkend perspectief met Schotland en Australië.
Medio 2018 maakte ze een overstap van de GGZ naar adviseur juridische en beroepsethische zaken bij de NVO (Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen).
Werkzaamheden in het kader van Zorg voor Recht verricht ze onder meer voor MultiSignaal (verwijsindex risicojongeren) en voor het Nederlands Jeugdinstituut. Daarnaast verzorgt ze met regelmaat diverse trainingen aan gemeenten, zorginstellingen, scholen en samenwerkingsverbanden passend onderwijs, met name op het gebied van privacy en de mogelijkheden van het uitwisselen van gegevens.
Voor een volledig profiel zie LinkedIn.